يک متخصص تغذيه در پاسخ به اين سوال که "برنج کته بهتر است يا آبکش شده؟" توضيحاتي را ارائه کرده است که در اين مطلب ميتوانيد آنها را مطالعه کنيد.
وي افزود: ويتامينهاي B1 موجود در برنج که به تيامين معروفند، ويتامينهاي محلول در آب محسوب ميشوند، بنابراين زماني که برنج آبکش ميشود اين ويتامينها از بين ميروند.
اين متخصص تغذيه در ادامه توضيحاتش گفت: هنگامي که برنج به صورت کته تهيه ميشود، ويتامينهاي موجود در آن در مراحل پخت حفظ ميشود و بنابراين برنج کته از ارزش غذايي بيشتري برخوردار است.
وي همچنين درباره اين تصور افراد که درصورت شستن زياد برنج يا آبکش کردن آن، از ميزان نشاسته آن کاسته و برنج کم کالري ميشود؛ اظهار داشت: اين موضوع صحت ندارد و ميزان نشاستهي برنج هيچ ارتباطي با شستن آن ندارد.
اوليايي در خصوص جذب قند موجود در برنج يادآور شد: حرارت سبب جذب املاح موجود در مواد غذايي ميشود و از آنجايي که برنج آبکش در معرض حرارت بيشتري قرار دارد، بنابراين جذب قند آن بيشتر بوده و انتخاب مناسبي براي افراد ديابتي محسوب نميشود.
اين متخصص تغذيه همچنين در مورد برنج قهوهاي عنوان کرد: گرچه برنج قهوهاي شامل برخي مواد شيميايي همچون آرسينيک ميباشد اما برنج قهوهاي داراي منيزيم و فيبر است که به کنترل سطح قند خون و تعادل وزن کمک ميکند.